Open Dag

Open Dag

Op 17 januari 2024 gaan de deuren van het Stellingwerf College open van 15.00 tot 21.00 uur. Leerlingen en ouders zijn dan samen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de school. Op deze dag kunnen jullie deelnemen aan verschillende activiteiten en uitgebreid kennismaken met de school, de leerlingen en het personeel.

 

De Open Dag van het Stellingwerf College is dé dag waarop je een kijkje in de keuken kunt nemen in onze schoolgebouwen. Ja, dat zijn álle gebouwen die je ziet staan, ook wel de gebouwen A tot en met E genoemd. En dat met die keuken bedoelen we niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk, want je kan bijvoorbeeld écht komen rondsnuffelen in de keuken van de afdeling Zorg & Welzijn. En dat niet alleen, je mag daar ook van alles proeven. Maar dat is natuurlijk lang niet alles!

Je kunt bij de talenmarkt komen kijken waar je een woordje Engels, Frans, Spaans, Duits en natuurlijk ook Nederlands kunt spreken, je kunt wiskundige vraagstukken komen oplossen, proefjes doen bij scheikunde, instrumenten bespelen bij het vak muziek…  Als je na de zomervakantie naar de brugklas gaat, maak je kennis met gebouw A waar je voornamelijk les krijgt, maar ook ga je helemaal naar de andere kant van de school, want daar zul je lekker gaan bewegen op de velden en in de zalen van lichamelijke opvoeding. In gebouw A is ook het studielandschap waar jij, als je bij ons op school zit, lekker rustig kunt werken als je dat fijn vindt.  In gebouw E test je je zelfgemaakte auto (die je op de Doe-middag hebt gekregen) op de autoracebaan boven in het studielandschap. Je ontvangt daar een kleinigheidje en wie weet wordt jouw auto gekozen tot de beste, mooiste of snelste auto en win je een toffe prijs! Iedereen krijgt sowieso iets leuks mee naar huis. Kom dus zeker een kijkje nemen in gebouw E! Verder is er door alle gebouwen een letterspeurtocht waarmee je een overheerlijke prijs kunt winnen!  

Je ziet tijdens de Open Dag allemaal leerlingen rondlopen in herkenbare shirts die je álles kunt vragen wat je wilt weten over naar school gaan op het Stellingwerf College. 

Instromer?

Mocht je bij ons willen instromen, dan ben je ook meer dan welkom! Je wordt rondgeleid door ons schoolgebouw en kan met al je vragen terecht bij de decanen in gebouw C.