19
september
2012

Vrijdag 21 september Keep It Clean Day !!

De Estlandse organisatie Let’s Do It! , die op 3 mei 2008 hun hele land in één dag opruimde, heeft een nieuw plan bedacht: In zes maanden tijd de hele Wereld opruimen!
Tussen 24 maart en 25 september vinden er overal op de planeet gezamenlijke ‘Clean Up Days’ plaats. Opruim acties die maar kort duren, en waar aan zoveel mogelijk mensen deelnemen. Wereldwijd!
Op 21 september 2012 wordt er een KeepItCleanDay! gehouden waarbij er zoveel mogelijk Nederlanders zijn opgeroepen om het zwerfafval in hun directe omgeving op te ruimen. Dat kan een uurtje zijn of een hele middag, zolang er maar collectief opgeruimd wordt! Bij bedrijven, organisaties, op scholen en in gemeenten. Schoon moet het worden, en samen gaan we het waarmaken. Niet alleen Nederland doet mee. Het is gelukt om de handen in één te slaan samen met onze buurlanden! Op 21 & 22 september 2012 ruimen Duitsland, België, Frankrijk en Nederland met z’n allen het land op.
Het Stellingwerf College doet mee met dit mooie initiatief om de wereld schoon te maken. Op vrijdag 21 september gaan 317 leerlingen van de brugklas de straat op om het zwerfvuil op te ruimen. Zo willen we ons steentje bijdragen aan een schoon Oosterwolde, Nederland en uiteindelijk een schone wereld.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Commercieel Design maakt nieuws
De opleiding Commercieel Design bestaat nu twee schooljaren. En gelukkig heeft Commercieel Design al een aantal successen mogen behalen. Ten eerste zijn alle leerlingen van Kader 4 geslaagd voor hun centraal praktisch examen en liggen ze zelfs...