05
juni
2012

Voorleeswedstrijd Read2me!

In een zinderende finale streden 12 kandidaten op maandag, 6 februari 2012 om de TOP 5 van de voorleeswedstrijd Read2me! De voorleeswedstrijd voor brugklassers werd gehouden in bibliotheek Oosterwolde, waar zich zo’n 50 toeschouwers hadden verzameld om de 12 kandidaten aan te moedigen.
In 2 ronden lazen finalisten ongeveer 5 minuten voor uit hun boek. Omdat de wedstrijd gekoppeld is aan de Jonge Jury, moesten dit dus jeugdboeken zijn die in het afgelopen 3 jaar uitgekomen zijn. Onder leiding van Berna Brinkman vertelden de leerlingen eerst kort iets over het boek en dan lazen zij het door henzelf uitgekozen fragment voor. Tussen de twee voorleesrondes in, kon het publiek genieten van de boekpresentatie van Corien Oranje en Olivier van der Voort. Corien vertelde onder andere over het boeiende en inspirerende levensverhaal van Olivier, waarover zij een boek schreef. Tijdens de pauze was een verkooptafel van Bruna aanwezig, zodat iedereen direct de gelegenheid had een gesigneerde versie van het boek ‘Kampioen’ te bemachtigen!

Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, had de vierkoppige jury de loodzware taak om de TOP 5 uit te roepen. De jury, bestaande uit Corien Oranje, jeugdboekenauteur;  Femke Adams, eigenaar Bruna; Nelleke van Veen, leerkracht OBS Buttinga en Olivier van der Voort, Jongere van het Jaar 2011, had hier flink wat moeite mee.

Rond 21.15 uur was dan eindelijk bekend welke voorlezers tot de TOP 5 behoren: Ismay Wielaert (AH1L), Robin Wielink (HM1E), Wessel van Schaick (HM1G), Dani Warkor (AH1H) en Noralie van ’t Klooster (V10) werden door de jury uitgeroepen als beste voorlezers.

De 5 winnaars hebben daarmee een toegang tot de regionale voorleeswedstrijd in Drachten gewonnen. Hier wordt gestreden tegen de TOP 5 van het Liudger College. De wedstrijd wordt gehouden op 20 februari, in Bibliotheek Drachten. De winnaars en alle finalisten kregen daarnaast nog een entertainmentbon aangeboden voor hun harde werken.

Bibliotheek Oosterwolde en Het Stellingwerf College kijken terug op een zeer geslaagde eerste wedstrijd Read2Me!

Dit bericht delen? Vooral doen!
Interview NOS
In het kader van de aangescherpte exameneisen bezocht een verslaggever van het NOS radio journaal onze school om te onderzoeken wat het Stellingwerf College doet om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het komende examen....