01
maart
2019

Vmbo’ers van het Stellingwerf College presenteren monumenten van nu in de regiofinale van Vakkanjers

Leerlingen van twintig vmbo-scholen uit de regio Drenthe, Overijssel, Groningen en Friesland strijden op maandag 4 maart bij het Deltion College in Zwolle om een plek in de finale van Vakkanjers. In de regiofinale presenteren de teams hun ideeën voor een monument, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De beste teams gaan door naar Vakkanjers LIVE, de landelijke finale in Utrecht.

Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge ‘vrijheid in beweging’ daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. Een moNUment dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie. 
“We zijn erg benieuwd naar de creativiteit, frisse blik en technische skills van de teams. We rekenen op bijzondere moNUmenten die vrijheid vanuit een heel andere invalshoek benaderen” aldus Jan van Kooten, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Vakkanjers LIVE
De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op donderdag 13 juni in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de uitvindingen en monumenten van de Vakkanjers? Kijk op www.vakkanjers.nl of www.youtube.com/vakkanjers.

[Fotobijschrift:]
Vakkanjers van vmbo en mbo bedenken dit jaar een monument van nu, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Debatgroep wint voorronde Friesland Op Weg Naar Het Lagerhuis
Het debatteam van het Stellingwerf College mag zich voor de zesde keer de beste Friese school van de wedstrijd Op Weg Naar Het Lagerhuis noemen. Na overwinningen in 2010, 2012, 2015, 2016 en 2018 werd ook het jaar 2019 in Leeuwarden aan de...