30
mei
2017

Verslag eerste race Young Solar Challenge

We hebben 27 mei de eerste race gehad in Akkrum. We hadden een vliegende start met Stijn Bouma als hardloper. Hij kwam als eerste aan bij de 18 deelnemende boten. Hierdoor lagen wij, met Elian van ’t Klooster als schipper, aan kop. Na drie rondjes varen heeft onze motor het helaas begeven, hierdoor lagen wij uit de wedstrijd. Een paar uur later moesten wij al weer deelnemen aan de sprint. Onze motor had het begeven, maar gelukkig mochten wij van de organisatie een motor lenen.

We zijn met de sprint geëindigd op een 15e plaats, in het klassement staan we 17e. Nederlands kampioen zullen we niet meer worden, maar we gaan er alles aan doen om te stijgen in het klassement. We zijn niet tevreden met onze prestatie, maar we zien wel ruimte voor verbetering. We gaan ons nu focussen op de eerstvolgende race in Lelystad. Deze zal plaats vinden op 10 juni.

 

Team SWC

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Voorbereiding Young Solar Challenge in volle gang
Ook dit jaar doet er weer een team van het Stellingwerf College mee aan de Young Solar Challenge. We zijn erg druk bezig met de voorbereidingen voor de eerste race op 26 en 27 mei in Akkrum. We hebben al een aantal keer proefgevaren en hopen dat...