04
juli
2023

Verkeerseducatie in projectweek

Verslag verkeerseducatie tijdens de projectweek

 

Klas 1 - kruispunt

Het gebruik van de smartphone in het verkeer is enorm toegenomen. Dit heeft helaas gezorgd voor een nieuwe oorzaak van verkeersongevallen. Vier op de vijf jongeren geven aan hun smartphone weleens te gebruiken tijdens het fietsen. Daarom heeft TeamAlert het project Kruispunt ontwikkeld! Met Kruispunt maakt TeamAlert op een leuke manier jongeren bewust van de risico’s die zij lopen in het verkeer.

De leerlingen uit klas 1 hebben deze week een debat gevoerd over dit onderwerp. Doormiddel van filmpjes en stellingen werden ze bewust gemaakt van het gevaar dat je loopt als je onvoorzichtig bent in het verkeer. De beste debaters kijgen na afloop een prijs.

 

Klas 2 – verkeersmarkt

Jaarlijks wordt in de acitviteitenweek een verkeersmarkt georganiseerd voor alle leerlingen van klas 2. Hierin zijn twee verkeerseducatielessen opgenomen uitgevoerd door rij-instructeurs. De leerlingen beginnen met een introductiefilm waarin wordt stilgestaan bij ongelukken in het verkeer. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de participatie van overige verkeersdeelnemers.

Leerlingen gaan in een carrousel langs de verschillende maatschappelijke organisaties die iets te maken hebben met verkeersveiligheid:

  • Politie
  • Ambulance (Medical Team Nederland)
  • EHBO (Rode Kruis)
  • Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden
  • Rij-instructeurs SBV
  • Veilig Verkeer Nederland (oog- en reactietesten)
  • Chauffeursvereniging Friesland (grote truck met uitleg over de dode hoek)

Bij iedere maatschappelijke organisatie brengen de leerlingen circa twintig minuten door met voorlichting, het doen van een test of door deel te nemen aan een workshop. Het organiseren van de verkeersmarkt komt tot stand in samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf en SBV.

Helaas heeft het weer dit jaar roet in het eten gegooid. Doordat de school op woensdag gesloten was i.v.m code rood heeft een deel van de 1e klassen het programma niet kunnen volgen. Ook de theatervoorstelling voor klas 3 gaat helaas niet door. We gaan de voorstelling voor klas 3 verplaatsen naar het begin van volgend schooljaar.

 

 

 

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Jaaroverzicht MVI 2022-2023
Als je hier klikt kom je bij het jaaroverzicht van wat  K3MVI allemaal heeft gedaan in schooljaar 2022-2023