23
mei
2023

Veldwerkdag biologie met Atheneum 5

Ook dit jaar zijn de biologieleerlingen uit atheneum 5 weer op veldwerkdag geweest. De dag begon koud met een stevige noordenwind. Die wind weerhield de leerlingen er niet van om de docenten achter zich te laten en met flinke snelheid naar het Fochteloërveen te fietsen, ons onderzoeksterrein.  De boswachter vertelde over de verschillende manieren van beheer. Vervolgens kregen de leerlingen de opdracht om uit te zoeken wat het effect daarvan is op de plantengroei. Als volleerde ecologen gingen ze aan de slag met een plantenapp op hun mobiel.

Na een korte pauze, waarbij af en toe de zon doorbrak, hebben we gekeken naar hoe boeren in de omgeving kunnen bijdragen aan de versterking van de natuurwaarde van het Fochteloërveen. We hebben o.a. een prachtige kruidenrijke akker gezien.

Aan de leerlingen nu de taak de gevonden gegevens op school te verwerken en verder na te denken over natuur en beheer.  

Dit bericht delen? Vooral doen!
Meesterproef O&O
Wat een kanjers! De Meesterproef bij het vak O&O van Sebastiaan Kortleve, Marit Acker en Arend Vlasma uit vwo 6 over winterdepressie werd door een jury van de NHL Stenden uitgeroepen als winnaar van 2023! Elk jaar organiseert Netwerk...