10
oktober
2017

Vakkanjer Scout komt naar het Stellingwerf College

Aanstaande donderdag, 12 oktober, komt een team van vakdocenten van Vakkanjer Scout op het Stellingwerf College.  Vakkanjer Scout is dé uitvindwedstrijd van Vakkanjers.  Met Vakkanjers ontdekken leerlingen vanaf de eerste klas van het vmbo tot en met het mbo hun vakmanschap. Met echte opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. Dit jaar gaan de leerlingen aan de slag voor de Unie van Waterschappen.

Aanstaande donderdag, 12 oktober, krijgen de leerlingen uit Basis 1 en basis en kader 2 een inspiratie les. Tijdens deze les worden de leerlingen begeleid in het verzinnen, uitdenken en schetsen van hun ideeën. Aan het einde van de inspiratieles melden de leerlingen hun uitvindingen aan op de website van Vakkanjers. Het groepje met de meeste stemmen per school gaat door. (Meer info over de manier van stemmen volgt later in  de week.) Dit groepje mag naar de maakdag om hun idee onder begeleiding uit te werken. Uiteindelijk volgt na de regiofinale het eindevent Vakkanjers Live.

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Zomervakantie en daarna
Iedereen een fijne zomervakantie! Na de zomervakantie, rond 30 augustus, ontvangen ouders via de mail informatie over de start van het nieuwe schooljaar. Magister is voor ouders én leerlingen in de zomervakantie niet beschikbaar.