17
oktober
2018

Vakkanjer Scout 2018-2019

Afgelopen woensdag, 17 oktober, was een team van vakdocenten van Vakkanjer Scout op het Stellingwerf College.  Vakkanjer Scout is dé uitvindwedstrijd van Vakkanjers voor de eerste klas.  Met Vakkanjers ontdekken leerlingen vanaf de eerste klas van het vmbo tot en met het mbo hun vakmanschap. Met echte opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. Dit jaar gaan de leerlingen aan de slag voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Er wordt van hun verwacht dat ze een idee bedenken voor een “MoNument”, of te wel een monument van deze tijd, waar beweging in zit of dit verbeeld.

Afgelopen woensdag, 17 oktober, kregen de leerlingen uit Basis 1 en Mk1 een inspiratie les. Tijdens deze les werden de leerlingen begeleid in het verzinnen, uitdenken en schetsen van hun ideeën. Aan het einde van de inspiratie les hebben de leerlingen hun uitvindingen op de website https://scout.vakkanjers.nl/  van Vakkanjers aangemeld. Tijdens de maand november kan er op hun idee gestemd worden (familie vrienden etc). Het groepje met de meeste stemmen per school gaat door. Dit groepje mag naar de maakdag om hun idee onder begeleiding uit te werken. Uiteindelijk volgt na de regiofinale het eindevent Vakkanjers Live.

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Reünie 25 jaar Stellingwerf College
Zaterdag 13 oktober jl. werd het 25 jarig bestaan van het Stellingwerf College gevierd met een reünie in Duinenzathe in Appelscha. Er waren oud-leerlingen en -medewerkers  van 18 jaar en ouder van het Stellingwerf College,...