07
oktober
2019

Vakkanjer Scout

Vakkanjer Scout

Maandag 7 oktober 2019 hebben B1A, MK1B, MK1C en MK1D de gastles/workshop gehad voor Vakkanjer Scout.

De laatste jaren doen we mee met vakkanjer scout. Vakkanjer is een organisatie die als doel heeft jongeren te interesseren en enthousiasmeren voor de techniek.

Wat houdt dit project/wedstrijd in:

Elke klas krijgt een twee uur durende gastles/workshop. Ze krijgen informatie over het project en de opdrachtgever. De Johan Cruyff Foundation is de nieuwe opdrachtgever van de Vakkanjer Challenge voor dit schooljaar. In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation vmbo leerlingen en mbo leerlingen uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.  In de challenge krijgen de teams verschillende opdrachten, afhankelijk van leerjaar en niveau. Eerstejaars vmbo leerlingen denken bijvoorbeeld na over innovatieve vernieuwingen voor de Cruyff Courts en Schoolplein14. Ze gaan hierop in duo’s een idee ontwikkelen. Dit idee gaan ze digitaal plaatsen. De periode er na kan er op de ideeën gestemd worden, het groepje met de meeste stemmen gaat door in de wedstrijd. Ze gaan een dag naar Groningen naar het Maaklab, waar ze hun idee gaan uitwerken. Hierna komt de regiofinale ze gaan hun product daar presenteren aan publiek en de vakjury.  Mochten ze dit winnen dan mogen ze naar een grote landelijke finale.

Er kan via de site van Vakkanjer gestemd worden via de volgende link https://scout.vakkanjers.nl/candidates

Dit bericht delen? Vooral doen!
Veldwerkdag biologie Atheneum 6
Net als elk jaar werken de biologie leerlingen uit atheneum 6 aan een opdracht voor het Nationaal Park Drents Friese Wold. Dit jaar vraagt het Nationaal Park de leerlingen mee te denken over de gevolgen van de stikstofdepositie in het...