15
september
2016

Uitwisselingsreis naar Ergli

Op donderdagochtend 22 september vertrekken 15 leerlingen, met twee docenten en twee externe begeleiders vanaf Eindhoven met het vliegtuig naar Letland, Riga. Vandaar reizen zij per auto en/of bus naar Ergli. Op dinsdag 27 september reizen zij weer terug.

De gemeente Ooststellingwerf heeft 25 jaar een stedenband met Ergli gehad. In 2014 is deze band officieel beëindigd. Een aantal mensen heeft toen het idee opgevat om de banden niet door te snijden. Vele jaren geleden is er eenmalig een leerlingenbezoek geweest aan Ergli. In het kader van internationaliseringsprojecten is nu gekozen voor een uitwisseling, met gerichte opdrachten. 15 leerlingen van onze school gaan voor hun profielwerkstuk of sectorwerkstuk op zoek naar antwoorden in Ergli.

Zij onderzoeken verschillen en overeenkomsten tussen de gemeente Ooststellingwerf en Ergli. Verschillen o.a. op het gebied van zorg en welzijn, sport, geschiedenis, literatuur. De leerlingen hebben hier en daar al contacten gelegd met elkaar, ook is er al veel voorwerk gedaan. Zij zullen in Ergli een dag meelopen op school, een dag vrijwilligerswerk doen in het verzorgingshuis, bij de sport, in de bibliotheek enz. Zij zullen ook een bezoek brengen aan onderaardse geheime kelders van de voormalige KGB enz.

De leerlingen uit Ergli zullen in oktober eenzelfde soort programma bij ons krijgen en een bezoek brengen aan Kamp Westerbork. Allen zullen aan het eind van iedere dag hun logboek bij moeten houden en aan het eind van het hele traject zullen de leerlingen weer een eindpresentatie houden.

De reis wordt dit jaar gesubsidieerd door de gemeente Ooststellingwerf en voor een gedeelte door de gemeente Ergli. De leerlingen betalen een kleine bijdrage voor deze reis (€ 39). De bedoeling is dat er een vervolg komt en dat het vervolg met Erasmus+ geld gesubsidieerd wordt.

De deelnemers zijn gekozen op basis van een gemotiveerd verzoek om mee te mogen. Zij komen uit havo 5 en mavo 4.

 

Op de foto zie je de deelnemende leerlingen uit Ergli.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Back 2 School met Slim
Back 2 School met Slim.nl Een nieuw schooljaar is begonnen. Een goed moment om je af te vragen: ‘heb ik alle spullen in huis om dit schooljaar tot een succes te maken?’ Een goede werk-uitrusting houdt anno 2016 niet op bij...