05
december
2019

Uitnodiging kerstmarkt 2019

Vrijdagochtend 20 december houdt het Stellingwerf College de traditionele kerstmarkt. Naast de gebruikelijke kraampjes en activiteiten is er dit jaar ook weer een sponsorloop. De kerstsfeer staat centraal, maar sport, muziek en andere bezigheden komen ook aan bod. Er worden ook spullen uit Malawi verkocht en houten elanden die basisschoolleerlingen op het Stellingwerf College hebben gemaakt voor de kerstactie.

Dit jaar gaat de opbrengst van de kerstactie naar een ziekenhuis in Malawi, een straatarm land in het zuidoosten van Afrika. Annet Hofland, dochter van de afdelingsleider vwo, werkt daar nu twee jaar als tropenarts in Mangochi, een plaats vergelijkbaar met de omvang van Oosterwolde. Het streekziekenhuis vangt de patiënten op van een gebied waar 1,2 miljoen mensen wonen.

Naast Annet is er nog één andere arts. Verder zijn er verpleegkundigen die niet zoveel weten als in Nederland, maar noodgedwongen wel meer moeten doen. De twee artsen proberen hen daarvoor op te leiden.

In het hele ziekenhuis is er één röntgenapparaat met één beeldscherm. Toch zijn er vijf afdelingen. Patiënten staan vaak uren in de rij om een foto te laten maken. De twee dokters en de verpleegkundigen staan in diezelfde rij om uitslagen van gemaakte foto’s te bestuderen. Het zou al veel helpen als op iedere afdeling een beeldscherm verbonden zou worden met het röntgenapparaat. De opbrengst van de kerstactie gaat naar de aanschaf van extra beeldschermen. Ieder beeldscherm kost €1.250,00.

U bent allen van harte uitgenodigd om langs te komen op 20 december!

Op het filmpje zie je beelden van het ziekenhuis en van een les op de lokale school. Het Stellingwerf College is al in actie geweest door de kinderen op deze school te voorzien van lesmateriaal.

 

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
CKV excursie Mavo 3
Op woensdag 4 december zijn we met de beide MAVO 3 klassen op CKV-excursie geweest. In Leeuwarden zijn we naar het Fries Museum geweest en daar hebben we de tentoonstelling van Erik van Hove bezocht. En n.a.v. deze tentoonstelling hebben onze...