08
februari
2017

Top Talent Tekenen 1ste exposant ontvangsthal Stellingwerf College

Expositie Vitrine ontvangsthal Stellingwerf College

“Top Talent Tekenen”  Noralie van ’t Klooster ; tekeningen en schilderijen van 1 februari 2017 t/m 31 maart 2017

 

Iedere twee maanden organiseert het Stellingwerfcollege sectie tekenen een expositie van een leerling die bijzonder creatief is. Dit kan een leerling zijn uit klas 1 t/m 6, uit HAVO, VWO of VMBO.

In februari en maart is de expositieruimte gereserveerd voor Noralie van ’t Klooster, leerling uit VWO6 plus.

Noralie houdt vooral van het weergeven van de menselijke gedaante in al haar verschijningsvormen. Zo schetst ze dansende paren, tekent vallende vrouwen en schildert ze portretten van mensen uit verre streken zoals Ethiopië en Tibet.

Noralie heeft kennis van veel uiteenlopende teken- en schildermaterialen en past daarbij diverse technieken toe. Sta even stil voor haar bijzondere werk in de vitrine en kijk eens naar haar vlot getekende witte krijt schetsje van een dansende vrouw op zwarte achtergrond. Ook uit het grotere, in zeer vlotte en grove penseelstreken geschilderde dubbelportret van vader en kind, valt het gemak waarmee Noralie iets snel en treffend in verf neerzet, snel op. Kijk dan nog even naar het zwart getekende bootje in pastel, verdwijnend in de mist en geniet van haar mooie, expressieve schilderijen en tekeningen!

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Technasiumleerlingen uit tweede klas O&O voor regiofinale naar brandweer Leeuwarden.
Lia Menken en Elina Kortleve uit A2M gaan onze school op 1 maart vertegenwoordigen tijdens de regiofinale van het technasium in Leeuwarden. In de brandweerkazerne gaan ze na een rondleiding hun idee voor een innovatieve technische...