07
mei
2018

Tijdens de vakantie studeren op school

Afgelopen week, van  7 t/m 9 mei, studeerden leerlingen op het Stellingwerf College, die eigenlijk meivakantie hebben.

Maandagmorgen zijn zowel de lenteschool als de examentraining succesvol van start gegaan.

Voor de examentraining waren er 75 havoleerlingen, 26 leerlingen vwo en 10 mavoleerlingen die zich op school gingen voorbereiden op het centraal examen, dat direct na de meivakantie op 14 mei begint. Het idee is dat je elkaar op school kunt stimuleren om hard aan het werk te gaan, terwijl je thuis sneller bent afgeleid om iets anders te gaan doen. Leerlingen hebben zich vrijwillig kunnen opgeven. Er zijn ook een aantal docenten die een deel van hun vakantie hebben opgeofferd om de laatste vragen op school te kunnen beantwoorden.

Naast de examentraining werd voor het eerst ook de lenteschool geïntroduceerd. De lenteschool is bedoeld voor leerlingen die nu nog geen overgangsrapport hebben, maar daar wel toe in staat zouden moeten zijn. Met een extra zetje in de rug gingen zij tijdens de meivakantie drie dagen extra naar school onder begeleiding van acht docenten die extern zijn aangetrokken via de organisatie De Lesfabriek. Na de meivakantie wordt de extra inzet op school voortgezet door na schooltijd te studeren op school onder begeleiding.

De lenteschool bestaat nu uit 52 leerlingen uit de 2e tot en met 5e klas van alle niveaus. In totaal dus 163 leerlingen tijdens de vakantie aan de studie op school!

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Bezoek kamp Amersfoort
Op 19 april 1945 is kamp Amersfoort ontzet van de Duitsers en overgedragen aan het Rode Kruis. Maaike Ouderkerken mocht 19 apri haar gedicht voordragen bij de officiële herdenking van het kamp. Zij kreeg deze eer nadat ze mee had gedaan met...