08
februari
2019

Tekenexcursie examenklassen

Vrijdag 8 februari om 7:15 uur arriveert een grote dubbeldekker bij de school. We stappen gauw in, want het is vanochtend fris.

De stemming zit er al direct in. Achter in de bus wordt bij vertrek uit volle borst gezongen.

De eerste stop is in Amsterdam bij twee woningbouwcomplexen gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. We worden in kleine groepjes rondgeleid. Het toilet van Museum Het Schip   kan zoveel leerlingen nauwelijks aan.  De bus in en gauw door naar De Pijp In Amsterdam-Zuid    waar het woningbouwcomplex De Dageraad wordt bezichtigd. Onze gids vertelt enthousiast  ondanks de regen en de kou.

’s Middags gaan we musea bezoeken. Per afdeling is een apart programma samengesteld. We gaan naar het Van Gogh Museum, Stedelijk Museum of het Rijksmuseum. We bezoeken het museum aan de hand van een audiotour of we krijgen een rondleiding door een gids.

Bijzonder in het Stedelijk was het werk van de kunstenaar Tino Seghal: een compleet verduisterde zaal. Gedurende 10 minuten probeer je een weg te vinden in het complete duister, waarbij je soms tegen iemand aanbotst. Om je heen hoor je geluiden en gezang. Vaag zie je plotseling de gestalte van een of andere danser. Na afloop horen we van de gids dat dit kunstwerk is aangekocht door het museum. Maar wat koop je dan eigenlijk? Daar praten we nog over door.

Eind van de dag krijgen de leerlingen de gelegenheid om in kleine groepjes Amsterdam te verkennen.

Als we om 18:00 uur klaarstaan voor vertrek is onze bus nergens te bekennen. Deze blijkt voor de Coentunnel in een file vast te staan. Als de bus eindelijk toeterend aan komt rijden, wordt deze met gejuich ontvangen. Het zal nog een lange terugreis worden, want de nieuwe snelweg naar Oosterwolde blijkt afgesloten vanwege wegwerkzaamheden. We moeten een flink stuk omrijden.

Toch weet onze chauffeur ons weer veilig terug te brengen naar Oosterwolde. Morgen is het weekend. Heerlijk uitrusten!

Dit bericht delen? Vooral doen!
Leerlingen Stellingwerf College plaatsen zich voor de landelijke finale van de scholen ploegenachtervolging
Het Stellingwerf College stond woensdag 6 februari met twintig leerlingen, verdeeld over vijf schaatsteams, aan de start van de Friese voorronde van het Nederlands kampioenschap SPA (Scholen Ploegenachtervolging) in Thialf. Een team plaatste zich...