03
februari
2017

Technasium leerlingen ontwerpen uitdagend speeltje voor varkens

Technasiumleerlingen uit de derde klassen havo-vwo hebben een opdracht van varkenshouderij Ten Have- Mellema uit Beerta gekregen waarin ze een uitdagend speeltje moesten ontwerpen voor varkens. Sinds 2001 zijn varkenshouderijen verplicht door de Europese regelgeving voor verrijkingsmateriaal in de hokken te zorgen. Deze verrijking gaat de verveling, agressief gedrag en staartbijten tegen.

'Het beste idee van varkensland!' is bedoeld om varkenshouders, adviseurs en leveranciers te inspireren en te enthousiasmeren over succesvolle innovaties en om nieuwe initiatieven het podium te bieden

Twee ontwerpen uit de derde klassen O&O werden tijdens het beste idee van varkensland gepresenteerd. Omdat leerlingen daar zelf niet bij aanwezig konden zijn omdat het midden in de week op een avond viel, hebben zij hiervoor een filmpje van hun presentatie opgestuurd.

Lotte de Jong, Charissa Delfsma, Madelon Tolboom uit H3G, Britte Dijkstra, Dagmar Hoekstra en Sannemaureen Reinders uit A3I hebben een eervolle vermelding gekregen en een oorkonde ontvangen.

 

Op de foto een van de twee presentaties, een touwtreksysteem voor varkens om verveling tegen te gaan.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Leerlingen zorg en welzijn maken bloemstukjes in Stellinghaven
Dinsdagmiddag 24 januari zijn de leerlingen van de 3e klas, zorg en welzijn, naar Stellinghaven geweest. Bij dit bezoek gingen zij, samen met de bewoners, bloemstukjes maken. Het was een zeer geslaagde middag. Het was erg bijzonder om te zien hoe...