07
februari
2020

Talent skills VMBO MVI

Zeventig leerlingen van elf Friese vmbo-scholen lieten donderdag 6 februari op het Friesland College in Leeuwarden zien wat zij al kunnen als aanstaande vaklui, in het provinciaal kampioenschap Skills Talents.

Romée Poen en Sven van der Weide mochten deze spannende en vooral zenuwslopende dag MVI van het Stellingwerf College vertegenwoordigen. De opdracht waren Adobe Creative Cloud installeren en hiermee een aangeleverde tekening van een logo digitaliseren in Adobe Illustrator en een raambiljet realiseren. En dat in meer twee klokuren!

Uiteraard moest het raambiljet passend zijn bij het logo, doelgroep en geschikt zijn voor een pop-up food restaurant. Op het eind werd er een korte 1 minuut presentatie verwacht van elk team over het gemaakte werk en keuzes.

Na een wat moeizame start, omdat de opdracht echt breeduit werd beschreven en zij de eisen moeilijk konden vinden, kregen ze de rust te pakken en gingen ze als een speer.

Hun samenwerking was perfect, vond de jury. Er was constant overleg en daarmee konden ze stappen maken. Stappen maken naar een product wat af was. En het product was gelijk goed bruikbaar in een pop-up restaurant vond de jury. Het was precies volgens de schets, kleurkeuzes en met name hun technische aanpak van Adobe Illustrator was indrukwekkend. Indrukwekkend genoeg om met de beker naar huis te gaan.

Nu mogen zij zich Provinciaal Kampioen noemen in MVI en hebben zij zich geplaatst voor de Landelijke finale. Op 5 maart a.s. gaan ze de strijd aan met 11 andere MVI-scholen.

We zijn meer dan trots op onze leerlingen en duimen mee dat zij op 5 maart gaan stralen en vechten voor de eerste plek.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Open Dag 2020
Op de Open Dag van 6 februari jl. hebben we ongeveer 300 leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders een indruk gegeven van de school. Er was van alles te doen en te beleven. Leerlingen vormden het comité van ontvangst en boden hun...