19
oktober
2023

Studenten en docenten uit Tsjechie bezoeken SWC

Een paar weken geleden kregen we de volgende aanvraag van een school uit Tsjechie:

We  have recently been accredited for Erasmus + and are searching for partner schools for some of our projects. 

In October ( 16-21) we are sending 2 teachers and a group of 10-12 teenage students, representatives of our school magazine and school parliament to exchange their experience and get some inspiration for their work. 

De leerlingenraad heeft zich over deze vraag gebogen en de handen ineen geslagen. Woensdag 18 en donderdag 19 oktober heeft de raad een delegatie van 12 studenten en 2 docenten wegwijs gemaakt in het Nederlands onderwijssysteem. Woensdag stond vooral centraal om de Tsjechische studenten kennis te laten maken met de reguliere lessen. Zo kregen ze een indruk van een normale schooldag. De dag hebben ze afgesloten bij het vak O&O waar ze met de 3d-printer en lasersnijder konden werken.

Donderdag hebben ze projecten en vakken bezocht waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Eramsus + stelt scholen in Europa in staat om bij andere scholen te kijken en leren hoe zij bepaalde zaken aanpakken. Duurzaamheid was een van de wensen van de Tsjechische school en daarnaast hoe een leerlingenraad werkt. We hebben daarom afsluitend met elkaar een vergadering gehad waarin we ideeën hebben uitgewisseld. Plus er zijn banden gelegd tussen leerlingen van SWC en de studenten uit Tsjechie. Met bovendien de uitnodiging om ook eens bij hen op bezoek te komen!

Dit bericht delen? Vooral doen!
Fiets APK
Maandag 16 oktober vond de jaarlijkse Friese Fiets APK plaats. Alle fietsen van de brugklasleerlingen werden gratis gekeurd volgens de keuringslijst van Veilig Verkeer Nederland. Alle goedgekeurde fietsen kregen een sticker en de...