27
februari
2020

Stellingwerf college wint jeugddebat van Friesland

Het Stellingwerf College uit Oosterwolde heeft donderdag in de statenzaal van het Provinciehuis het jeugddebat van Friesland gewonnen.

Door deze voorrondewinst mogen leerlingen van de middelbare school meedoen aan de finale, het televisieprogramma Op weg naar het Lagerhuis dat voor de 22ste keer wordt georganiseerd door BNNVARA. Daarin neemt de school het op tegen andere provinciewinnaars.

Doel van deze debatdagen is scholieren kennis laten maken met wat de provinciale politiek inhoudt. In Leeuwarden werd donderdag onder andere gediscussieerd over de Lelylijn, Friese taallessen en drugsgebruik onder jongeren.

De andere deelnemende scholen waren het Dockinga College (Dokkum), CSG Comenius Leeuwarden, Stedelijk Gymnasium Leeuwarden, RSG Magister Alvinus uit Sneek, OSG Sevenwolden (Heerenveen) en Christelijk Gymnasium Beyers Naudé (Leeuwarden).

Dit bericht delen? Vooral doen!
Gastles voor MVI leerlingen door oud-leerling Commercieel Design
Eén van de eerste leerling die zijn diploma Commercieel Design op het Stellingwerf College in handen kreeg, was Robert Oosterloo.  Het Stellingwerf College is met deze studierichting begonnen in het schooljaar 2010-2011. Na het...