23
december
2019

Stellingwerf College telt tot vier voor Malawi tijdens kerstactie

Leerlingen en docenten van het Stellingwerf College zijn er in geslaagd op de laatste dag voor de kerstvakantie een opbrengst van 5000 euro te halen tijdens de kerstactie. In twee en een half uur tijd werd dit bedrag opgehaald door diverse activiteiten te organiseren.

Annet Hofland, tropenarts in Malawi, het straatarme land in het zuidoosten van Afrika, is heel blij met dit bedrag. Het ziekenhuis in Mangochi kan hierdoor vier speciale beeldschermen aanschaffen die kunnen worden aangesloten op het ene Röntgenapparaat. Alle afdelingen van het ziekenhuis zijn nu in staat sneller diagnoses te stellen, waardoor patiënten eerder kunnen worden behandeld. En te lang wachten met de behandeling is niet zelden een kwestie van leven of dood, vooral bij hoogzwangere vrouwen. Hofland had gehoopt op twee, misschien drie beeldschermen. Maar vier is een grote vooruitgang voor de medewerkers en patiënten van het ziekenhuis.

Ondanks het serieuze doel was er tijdens de kerstactie vooral veel gemoedelijkheid. Sport en muziek speelden een belangrijke rol en ook de creatieve leerlingen konden zich uitleven in het maken van allerlei kerstversieringen. De houten elanden die leerlingen van groep 8 op het Stellingwerf College hadden gemaakt waren snel uitverkocht. Opvallend was de uitgifte van een mannenkalender, waarin twaalf medewerkers van het Stellingwerf College zich (wel gekleed uiteraard) presenteren. Vooral de vrouwelijke collega’s waren zeer geïnteresseerd in dit planningsinstrument.

Bij de bekendmaking van het eindbedrag werd contact gezocht met Annet Hofland in Malawi. Op het grote scherm in de aula verscheen zij met op de achtergrond het gebouw van de universiteit in Blantyre, waar ze op dat moment lesgaf. Het was een wiebelig contact, maar haar dankwoord veroorzaakte gejuich in de zaal.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Het Stellingwerf College kleurt paars!
Oosterwolde - vrijdag 13 december. De bel van de pauze gaat en je merkt aan alles dat er een andere sfeer in de school hangt. Er wordt muziek gedraaid, er hangen vlaggetjes door de school, docenten dragen paarse kleding, het lijkt wel...