12
februari
2016

Stellingwerf College naar NK Scholenploegenachtervolging

Woensdagochtend werd in Thialf Heerenveen de Friese voorronde voor het NK Scholenploegenachtervolging gehouden.

Ca. vijftig ploegen van diverse middelbare scholen uit Friesland schaatsten hier voor een ticket voor het Nederlands kampioenschap dat volgende maand zal worden verreden.

Het Stellingwerf College stond dit jaar aan de start met zes teams in de recreantenklasse en de licentierijdersklasse.

De ruim twintig enthousiaste scholieren uit Oosterwolde reden in twee omlopen van drie of vier rondes voor wat ze waard waren.

Dit resulteerde in twee startbewijzen voor Den Haag bij de Meisjes Licentierijders t/m 14 jaar en bij de Meisjes Licentierijders 15 t/m 17 jaar.

De jongensteams behaalden in deze categorieën beiden een tweede plaats, net als de Jongens 18+.

De Meisjes Recreanten t/m 14 jaar vielen helaas niet in de prijzen.

Hun tweede rit kwam wegens tijdsdruk te vervallen, omdat aan het begin van de tweede omloop de wedstrijd een half uur stil kwam te liggen wegens een nare valpartij, waarbij een rijdster met de ambulance moest worden afgevoerd.

De twee meidenteams zullen op 10 maart a.s. in Den Haag strijden om de Nederlandse titel.

Update: verslag van de wedstrijd van 10 maart.

Den Haag, donderdag 10 maart.

Een fantastische, sportieve dag in de drukbezochte ijshal “de Uithof”.

Het Stellingwerf College was vertegenwoordigd met twee dames teams. Helaas mocht ons derde team (heren 18 jaar en ouder) niet mee. De voorwaarden zijn dit jaar net veranderd, zodat alleen de teams die eerste waren geworden in hun categorie, mee mochten naar Den Haag.  Zij hadden zich als tweede geplaatst

De wedstrijden begonnen om 9.15 uur en eindigden om 17.30 uur.

Alle deelnemers moesten twee maal rijden. Daarna werd het klassement opgemaakt en vanuit dit klassement gingen de eerste vier van de categorie door naar de eindfinale.

Yoicalyn, Hilde, Bianca en Tjitske hebben de 10e plaats behaald in de categorie meisjes t/m 14 jaar.

En de dames (Maya, Marrit en Maaike) hebben de 4e plaats behaald in de categorie meisjes 15 t/m 17 jaar. Ondanks dat Marrit een liesblessure had, heeft ze fantastisch gereden tot de eindfinale. Daarna had ze teveel last van de blessure en hierdoor hebben we in overleg met de jury en het team besloten om Tjitske mee te laten rijden in de laatste afstand.

 

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Van Klassieke Oudheid tot Klassieke Muziek
Op dinsdag 8 december is Atheneum 4 op excursie geweest naar Amsterdam. Op het  gevarieerde programma stonden de volgende onderdelen: Bezoek aan de tentoonstelling over Keizer Constantijn in  De Nieuwe Kerk (voor alle...