24
juli
2023

Stellingwerf College is gestart met de Gezonde School

Het Stellingwerf College heeft het voornemen om het vignet Gezonde School te behalen. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Na het behalen van minimaal één themacertificaat mag een school zich gedurende drie jaar een Gezonde School noemen. Binnen het Stellingwerf College is de werkgroep Gezonde School begonnen met het thema roken, alcohol- en drugspreventie.

Op 6 juli werd in dit verband een interactieve theatervoorstelling aangeboden aan alle leerlingen uit het 2e leerjaar. De voorstelling, “Wanna go out?” gaat over vriendschap, samen stiekem drinken, middelengebruik, huisarrest, liefde en groepsdruk. 

Wethouder Esther Verhagen kwam deze voorstelling openen. De wethouder was hiervoor gevraagd in het kader van Opgroeien in een kansrijke omgeving (OKO), het project dat de gemeente wil starten per 1 januari 2024. OKO is een Nederlandse preventieaanpak voor gemeenten en is gebaseerd op de uitgangspunten van het IJslandse preventiemodel. Een succesvolle community-based aanpak om middelengebruik onder jongeren op een positieve manier terug te dringen.

De doelen van de Gezonde School sluiten mooi aan op de doelen van de gemeente. Zowel het Stellingwerf College als de gemeente Ooststellingwerf hebben hierin dus een duidelijke gezamenlijke visie en zijn blij dat ze elkaar hierin kunnen versterken.

 

Voor meer informatie: https://www.gezondeschool.nl/voortgezet-onderwijs

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
wiskunde speurtocht B1A
Donderdag 6 juli hebben de leerlingen uit B1A een wiskunde speurtocht gelopen onder begeleiding van een docent Onderweg moesten ze voornamelijk wiskundige vragen beantwoorden en een paar opdrachten uitvoeren. Het was leuk en...