08
maart
2023

Scholierenverkiezingen op het Stellingwerf College

Als het aan de scholieren van het Stellingwerf College ligt, wordt BBB 15 maart de winnaar van de Friese Provinciale Statenverkiezingen.

Dinsdag deden de leerlingen uit de bovenbouw vmbo, mavo, havo en vwo van het Stellingwerf College mee aan de landelijke scholierenverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse provinciale politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hebben. Vier jaar geleden gingen de meeste stemmen van de scholieren van het Stellingwerf College naar GroenLinks, nu kwam BBB als grote winnaar uit de bus.

Leerlingen van de vmbo-afdeling bouwen, wonen en interieur hadden speciaal voor deze gelegenheid een stemlokaal ingericht om de stembeleving zo echt mogelijk te laten lijken.

Om 8:25 uur ging het stemlokaal open en kwamen de eerste leerlingen hun stem uitbrengen. Ze ontvingen op vertoon van hun schoolpas of ID-kaart een stembiljet waarmee een stem kon worden uitgebracht. De leden van het stembureau zagen toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Uiteindelijk hebben 483 leerlingen hun stem uitgebracht. Een aantal leerlingen is al kiesgerechtigd en zag deze scholierenverkiezing als een generale repetitie voor de echte verkiezingen van volgende week woensdag.

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Wintersport reis
Terug van een fantastische reis met Stellingwerf College-leerlingen naar het Oostenrijkse Schoppernau. Wat hebben we genoten van prachtige sneeuwcondities maar vooral van elkaars gezelschap! Dank aan allen die mee zijn geweest en die het mogelijk...