10
maart
2017

Scholierenverkiezingen op het Stellingwerf College

Donderdag 9 maart deden de leerlingen uit de bovenbouw vmbo, mavo, havo en vwo van het Stellingwerf College mee aan de landelijke scholierenverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hebben.

 

Ter voorbereiding op deze verkiezingsdag is er schoolbreed in verschillende lessen aandacht besteed aan het thema politiek en de werking van onze democratie en zijn de leerlingen in debat gegaan met kandidaat-Tweede Kamerleden. Ook hebben veel leerlingen de stemwijzer ingevuld, wat verrassend genoeg geregeld 50PLUS als stemadvies opleverde.

Leerlingen van de vmbo-afdeling bouwen, wonen en interieur hadden speciaal voor deze gelegenheid stemhokjes gebouwd om het stemlokaal en de stembeleving zo echt mogelijk te laten lijken.

 

Om 8:30 uur ging het stemlokaal open en kwamen de eerste leerlingen hun stem uitbrengen. Ze ontvingen op vertoon van hun schoolpas of ID-kaart een stembiljet waarmee een stem kon worden uitgebracht. De leden van het stembureau zagen toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen. Uiteindelijk hebben 593 leerlingen hun stem uitgebracht wat neerkomt op een opkomst van 82,2%. Een aantal leerlingen is al kiesgerechtigd en zag deze scholierenverkiezing als een generale repetitie voor de echte verkiezingen van volgende week.

 

De uitslag van het Stellingwerf College en die van alle andere deelnemende scholen zal op dinsdag 14 maart omstreeks 17.00 uur worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke persconferentie te Den Haag. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt op www.scholierenverkiezingen.nl.

 

Meer foto's kun je vinden in het fotoalbum

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Leerling van het Stellingwerf College is de beste lasser van Noord Nederland.
Ruben Hofsté uit K4P heeft 28 februari de kampioenstitel beste lasser van Noord Nederland behaald. Met 47 van de 48 punten te behalen punten was dit resultaat een historische. Het Nederlands lasinstituut heeft in de historie nog nooit...