17
november
2017

Scapino in de School

Op donderdag 16 en vrijdag 17 november is Scapino in de School naar het Stellingwerf College gekomen om samen met de leerlingen de voorstelling Raadsel uit Azië  op de planken te brengen. De leerlingen hebben in 1 middag de voorstelling ingestudeerd en de kostuums gemaakt. ’s Avonds zat de zaal vol met ouders en deze hebben kunnen genieten van een sprookjesachtig verhaal wat zich afspeelde in Azië.

De voorstelling vertelt het verhaal van een groep Tibetaanse monniken die op zoek gaan naar het magische zwaard. Zij beleven een spannende reis door Azië. De tocht leidt hen naar de hoogste berg van Japan, een reis van negenduizend kilometer.

De reis start met een bezoek aan het hof van de machtige mandarijn, waarna de monniken de bergen intrekken. Daar worden ze overvallen door Samoerais die hun reisproviand stelen. De monniken vervolgden hun reis en belanden in een sprookjesachtige theetuin, waar ze bij kunnen komen van hun uitputting. De volgende nacht overnachten de monniken in een grot, maar deze werd bewoond door een angstaanjagende grote vuurspuwende draak. De monniken vluchten weg en komen uiteindelijk in een paradijselijke tuin terecht, waar ze worden ontvangen door wonderschone geisha’s. Uiteindelijk bereiken de monniken de hoogste berg van Japan, waar ze het reusachtige magische zwaard vinden.

Scapino in de school komt al bijna 40 jaar elk jaar naar het Stellingwerf College om samen met de brugklassen een voorstelling te maken. Elk jaar vindt het plaats in een prachtig decor en de leerlingen worden gehuld in prachtige kostuums.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Leerlingen van het Stellingwerf College op bezoek bij het Gemeentehuis
Leerlingen Stellingwerf College op bezoek bij de gemeenteraad Ooststellingwerf   Van 16 november tot en met 23 november zijn leerlingen van het Stellingwerf College te gast bij de gemeenteraad van Ooststellingwerf. Tijdens de...