11
oktober
2019

Reanimatielessen op het Stellingwerf College

 Dit is alweer het zevende jaar dat we op het Stellingwerf College reanimatielessen geven. Ruim 2500 leerlingen en ex-leerlingen van onze school zijn in staat om een hartstilstand vast te stellen en te handelen: 112 bellen, reanimeren en de AED gebruiken. Handelingen die het verschil kunnen maken tussen leven en dood.

Leerlingen uit 2 mavo en de derde klassen volgen een training van vier lesuren en de leerlingen uit de vierde klassen krijgen een herhalingsles. De lessen worden steeds gegeven door twee van de zeven docenten die hiervoor opgeleid zijn. Na de training of de herhalingsles krijgt elke leerling die de vaardigheden kent een certificaat.

Het reanimatieonderwijs is onderdeel van de bagage die we als school aan onze leerlingen mee willen geven. We hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Hartstichting waarin vastgelegd is dat we de komende drie jaar reanimatieonderwijs blijven verzorgen. Met een bordje aan de gevel laten we aan iedereen zien dat op het Stellingwerf College reanimatielessen gegeven worden.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Vakkanjer Scout
Vakkanjer Scout Maandag 7 oktober 2019 hebben B1A, MK1B, MK1C en MK1D de gastles/workshop gehad voor Vakkanjer Scout. De laatste jaren doen we mee met vakkanjer scout. Vakkanjer is een organisatie die als doel heeft jongeren te...