14
december
2021

Paarse week op het Stellingwerf College

Het Stellingwerf College kleurde afgelopen vrijdag paars. De school was versierd met paarse ballonnen en vlaggetjes. Personeelsleden en leerlingen hadden speciaal voor deze Paarse Vrijdag hun kleding hierop afgestemd, als teken dat iedereen zichzelf mag en kan zijn, ongeacht iemands seksuele of genderidentiteit. “We zien nu overal paarse en roze mondkapjes”, zegt Jasmijn Bergsma (17) van de leerlingenraad.

Samen met de leerlingenraad had de school gekozen niet alleen op deze vrijdag stil te staan bij het thema ‘gelijkwaardigheid’, maar hier een themaweek aan te verbinden met als motto Jij, wij, samen! Gedurende de hele week werd met verschillende workshops uitgedragen dat je jezelf kunt en mag zijn, op school en daarbuiten. Voor de brugklassen was er de voorstelling #onderhuids, over pesten en de gevolgen daarvan. In de tweede klassen verzorgde Scala een mooie workshop over tolerantie en acceptatie. De derdeklassers leerden al rappend, dansend en beatboxend voor zichzelf op te komen in de workshop East Side Crew. En in de bovenbouwklassen gingen leerlingen tijdens een workshop met elkaar in gesprek over het aangeven van wensen en grenzen in relaties.

Ook Pim Lammers, oud-leerling van het Stellingwerf College en nu schrijver van kinderboeken over lhbti-thema’s, was uitgenodigd om meerdere gastlessen te verzorgen.

De school kijkt samen met de leerlingenraad terug op een geslaagde en waardevolle week. De plannen voor een volgende themaweek in december rond Paarse Vrijdag 2022 worden al gemaakt.

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Leerlingen Stellingwerf College halen goud op de Internationale wedstrijd Open Acrobatics Cup
Op 20 en 21 november werd in Breda de internationale wedstrijd Breda Open Acrobatics Cup gehouden – voor ontzettend veel acrobatische gymnasten de eerste wedstrijd in lange tijd, aangezien Gymnastiekbond KNGU zich in 2020 en 2021...