22
december
2017

Opbrengst ijspret en sponsorloop voor NSGK

De jaarlijkse kerstactie van het Stellingwerf College stond dit jaar in het teken van het gehandicapte kind. De opbrengst van de actie gaat naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Deze stichting ijvert voor hulpmiddelen die het mogelijk maken dat valide en gehandicapte kinderen samen kunnen leren en spelen. Kinderen met een handicap moeten volwaardig deel kunnen uitmaken van de samenleving. Leerlingen hebben zelf dit doel gekozen en daarmee een impuls gegeven aan passend onderwijs.

Naast de traditionele kerstmarkt met veel spelletjes als spijkerbroekhangen, het doolhof en muziek van de djembégroep en de deelnemers aan de musical, was er dit jaar ook een sponsorloop en een ijsbaan. De deelnemers aan de sponsorloop waren zo goed in vorm, dat hun sponsoren de schrik om het hart sloeg. Wie per ronde had gesponsord, moest diep in de buidel tasten. In 20 minuten werden vaak 10 of meer ronden van 464 meter gelopen. Ook de ijsbaan was een groot succes. Na een aarzelend begin op dinsdagavond waren de volgende dagen zowel de middag als de avond goed bezet. Kinderen uit de buurt en van verschillende basisscholen grepen deze kans om een eerste voorzichtige voorbereiding voor de Elfstedentocht te doen. De leerlingen van het Stellingwerf College hadden het druk met de uitgifte en het slijpen van de schaatsen. Natuurlijk waren koek en zopie ook goed verzorgd. De heeft actie € 4.000,- opgeleverd. Luna Vroegh en Amy Sloterwijk uit de brugklas mochten het bedrag bekend maken. Roelie Rozema van de NSGK was erg in haar nopjes met zo’n mooi bedrag en dankte de leerlingen voor hun inspanningen. 

Het team van het Stellingwerf College bedankt de sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt. 

 

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Geobattle op het Stellingwerf College
Op woensdag 29 november hebben tien teams bestaande uit vier groep 8 leerlingen de GEObattle uitgevochten. Het Stellingwerf College is de eerste school in Friesland waar leerlingen uit groep 8 dit konden doen. De leerlingen zijn gedurende de...