03
april
2017

Musical Fame groot succes op Stellingwerf College

Leerlingen van het Stellingwerf College hebben de afgelopen week drie voorstellingen gegeven van de musical Fame.

Het verhaal gaat over een theaterschool in New York, waar de studenten zich bekwamen in dans, zang en toneelspel. In deze disciplines moeten diverse emoties in korte tijd worden uitgediept. Een fragment van De Meeuw van Tsjechov, een eetverslaving, de romantische Romeo en Julia scene, een Shakespeare-hater, een strenge directeur, een jongen met dyslexie, een ambitieuze toneelspeelster die haar naam in neonletters najaagt, een Duitse muziekleraar of een Franse danseres, al deze situaties en types kwamen voorbij en werden heel geloofwaardig neergezet en ondersteund door dansscenes met soms moeilijke choreografieën waarin veel dansers waren betrokken.

De eerste voorstelling was traditiegetrouw als try-out voor de brugklassers. Op wat kleine schoonheidsfoutjes na liep de voorstelling als een trein. De spelers hebben de brugklassers tot het eind toe kunnen boeien door hun spel. Sommige brugklassers gaven al meteen na de voorstelling aan dat ze volgend jaar ook auditie gaan doen.

De beide avondvoorstellingen verliepen erg goed. De vrijdagavond speelden de leerlingen voor een uitverkochte zaal. De spelers hebben zichzelf gedurende de voorstellingen nog dusdanig verbeterd, dat ook de technisch moeilijke zangnummers er sprankelend uitkwamen. In de pauze werd het publiek als extraatje getrakteerd op een prachtige vertolking van het nummer Home van Dotan door de band De Stille Hints, gevormd door vier spelers uit de musical.

Deze musical is opnieuw een goed voorbeeld van schoolbrede samenwerking en saamhorigheid. Bij de productie zijn leerlingen uit alle niveaus betrokken. Het werken aan de musical zorgt voor een hechte groep, waarbij leerlingen de kans krijgen om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Mentoren en klasgenoten zien daardoor ook een andere kant van bijvoorbeeld stille, sociaal minder handige of juist rebelse leerlingen. Dit maakt dat de musical op meerdere vlakken een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van leerlingen.

Voor de spelers van Fame wordt het nu weer afkicken van de roem. Gelukkig voor hen kunnen ze binnenkort nagenieten van de voorstelling op film. Voor geïnteresseerden staan te zijner tijd de foto’s van de voorstelling op de website van het Stellingwerf College.   

Dit bericht delen? Vooral doen!
Scholierenverkiezingen op het Stellingwerf College
Donderdag 9 maart deden de leerlingen uit de bovenbouw vmbo, mavo, havo en vwo van het Stellingwerf College mee aan de landelijke scholierenverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als...