05
oktober
2020

Mondkapje op het Stellingwerf College

Helaas neemt in het land het aantal corona besmettingen op scholen toe. Sommige scholen zijn genoodzaakt deels of geheel op online lessen over te schakelen. Wij willen proberen deze situatie te voorkomen. Het dragen van een mondkapje in de gangen, aula, kantine en het studielandschap kan daarbij helpen.

Aangezien we er alles aan willen doen om het virus buiten de deur te houden, volgen wij als school het dringende advies van het kabinet op om vanaf maandag 5 oktober buiten de lokalen een mondkapje te dragen. Het mondkapje heeft het meeste effect als het tijdens het dragen zo min mogelijk door de handen wordt aangeraakt. In de les mag het mondkapje af. Dat geldt ook als de leerling in het studielandschap of aula heeft plaatsgenomen.

Natuurlijk handhaven we ook de eerder vastgestelde maatregelen zoals het houden van 1,5 meter afstand tussen leerlingen en medewerkers en tussen medewerkers onderling. We rekenen erop dat iedereen op school zich aan de geldende maatregel en houdt, zodat we op een zo veilig mogelijke manier onderwijs kunnen volgen en verzorgen.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Beslisboom bij corona gerelateerde klachten
Van de VO-raad en GGD ontvingen we een handige beslisboom betreffende het virus, klik hie r om deze te bekijken.