05
juni
2012

Magister Web Portal

De Magister Web Portal is de internetversie van ons schooladministratieprogramma Magister. In dit programma worden de gegevens van de leerlingen bijgehouden. Het stelt docenten in staat om, bijvoorbeeld, thuis hun cijfers in te voeren. Sinds het schooljaar 2011/2012 kunnen we via dit programma ouders/verzorgers en leerlingen in de gelegenheid stellen om de behaalde cijfers en de aanwezigheid in de lessen in te zien.
Er is een inlogcode, in combinatie met een wachtwoord nodig om gebruik te kunnen maken van Magister Web Portal. De oudercodes worden eenmaal per jaar in oktober toegestuurd. De leerlingcode wordt aan iedere leerling persoonlijk meegegeven.

Magister Web Portal is een aanvulling op de manier waarop het Stellingwerf College de cijfers met ouders communiceert. De docenten zijn verantwoordelijk voor het tijdig invoeren van de cijfers; de leerling blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van zijn of haar eigen cijfergegevens en de mentor blijft het aanspreekpunt voor de schoolvorderingen van de leerling.

Kinderen vanaf 18 jaar hebben het (wettelijk) recht de school te verzoeken om inzage in Magister Web Portal niet aan ouders/verzorgers beschikbaar te stellen. Ouders/verzorgers worden in dergelijke gevallen via de rapporten op de hoogte gehouden.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Interview NOS
In het kader van de aangescherpte exameneisen bezocht een verslaggever van het NOS radio journaal onze school om te onderzoeken wat het Stellingwerf College doet om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het komende examen....