29
juni
2018

Maatschappelijke stage op het Stellingwerf College

Van de Gemeente kwam een vraag aan het Stellingwerf College. Namelijk, “Kent u in uw omgeving een jongere die zich vrijwillig inzet voor de samenleving?”

Bij ons op school doen alle leerlingen mee aan Maatschappelijke Stage (MaS) en daardoor worden heel veel projecten, stichtingen en verenigingen in de omgeving gesteund. Veel leerlingen doen dit heel goed en met heel veel passie. Daar zijn wij trots op.

Lia Menken uit klas A3H is een hele positieve uitschieter. Lia is daarom vrijdag 29 juni in het zonnetje gezet door Wethouder Esther Verhagen tijdens de Vrijwilligers Awards. Zij heeft een toespraak gehouden in het bijzijn van Lia en haar ouders, oma, Taco Hofland en Alien de Boer. Hierin kwam naar voren dat Lia ontzettend veel uren heeft voor MaS o.a.:

- Het Pauperparadijs als Productie Assistent achter de schermen.

- Het gevangenismuseum om te helpen bij kindermiddagen en tijdens de Landlopersdagen

- Bij de vakantiebijbelweek in Haulerwijk om kleuters te begeleiden

Tevens heeft Lia alle 3 jaren meegedaan aan de Schoolmusical. En doet zij met veel overgave mee aan allerlei projecten binnen de school. Op 17 april heeft zij een presentatie gegeven in Dierenpark Amersfoort over het project Tiny House en ze werkt mee aan het project van de Solar-boot. Afgelopen 4 mei heeft zij een gedicht voorgelezen tijdens de kranslegging en met haar oma een krans gelegd. Ze is muzikaal en doet mee aan de grote muziekavonden. Ook is ze sportief en gaat zij volleyballen bij DIO Oosterwolde. De vraag van mevrouw Verhagen was dan ook: “Zit jij ook op school?”. Hierna nam zij een groot applaus en een prachtige bos bloemen in ontvangst.

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Softbal toernooi tweede klas
Dinsdag 26 en woensdag 27 juni vond het softbaltoernooi voor de tweede klassen plaats. Onder warme omstandigheden werden de leerlingen uitgedaagd om tegen andere klassen te softballen. Met deze activiteit waren de leerlingen minimaal twee uur in...