20
februari
2023

LOB activiteiten

De afgelopen weken hebben de havo- en vwo-leerlingen LOB-activiteiten gedaan i.v.m. hun profiel- of studiekeuze. De derdeklassers volgden een workshop profielkeuze, gegeven door studenten van de Hanzehogeschool en de RUG. Studenten vertelden over hun eigen ervaringen en hebben opdrachten met de leerlingen gedaan over keuzestijlen en studies die passen bij de profielen. Leerlingen havo 5 en vwo 5 hebben een presentatie over het hoger onderwijs gehad waar studenten vertelden over o.a. het studentenleven, de kosten, het verschil tussen hbo en universiteit en het vinden van een kamer. Vwo 5 heeft daarna een studiekeuzeworkshop gevolgd verzorgd door dezelfde studentenvoorlichters.

Een aantal mavo 3 leerlingen bezocht maandag 6 februari de studie en beroepenmarkt in Wolvega waar geluisterd kon worden naar de verhalen over verschillende beroepen. Ook het hele aanbod van mbo-scholen hier in het Noorden was aanwezig waardoor de leerlingen over de verschillende opleidingen informatie konden krijgen. Inmiddels is de opgave voor de Doe dag bij de Friese Poort in Drachten op 22 maart voor de 3e klassen gestart. 

Jan Driessen en Margaretha Kuipers

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Excursie naar Luik
Met 19 leerlingen uit A5 en A6 zijn we weer eens de grens overgestoken met als eindbestemming Luik. Op vrijdag (17/2) kregen we ’s middags een rondleiding bij de expositie van de familie Rothschild in “Musée La Boverie’....