26
november
2020

Lego league 2e klas O&O

Op donderdag 26-11 heeft de schoolfinale voor de lego league plaats gevonden. Aan deze finale hebben de drie winnaars uit de 2e klassen van O&O meegedaan. Vanaf het begin van het schooljaar hebben de leerlingen in groepjes de robot gebouwd en geprogrammeerd. Van belang hierbij was dat er op een goede manier werd samengewerkt. Onderling moest er een goede communicatie zijn zodat iedereen zijn bijdrage kon leveren aan een mooi eindresultaat.

Het thema van dit jaar rond de lego league was sport en bewegen. De leerlingen hebben een technische oplossing moeten bedenken om mensen meer te laten bewegen. Deze oplossing hebben ze gepresenteerd aan de gehele klas. Het belangrijkste (en leukste?) onderdeel van de wedstrijd was de robot wedstrijd. Tijdens de wedstrijd moest de robot zoveel mogelijk missies voltooien binnen 2,5 minuut. De missies variëren van het ‘lopen’ op een rolband, het sporten op een roeimachine en het omgooien van een trekkerband. In totaal zijn er 15 verschillende missies die uitgevoerd konden worden.

Tijdens de schoolfinale werden de teams uit de verschillende klassen goed aangemoedigd door de klasgenoten. Uiteindelijk heeft het team uit V2K met Yoëll, Rivka, Ellen, Maartje en Eline overduidelijk gewonnen. Zij mogen zich nu opmaken voor de regiofinale die in februari wordt gehouden tussen meerdere scholen uit Friesland!

Dit bericht delen? Vooral doen!
Impressie workshop WoefWijs Leren is Eindeloos
Het motto ‘Leren = Eindeloos’ komt niet zomaar uit de lucht vallen. Wij vinden het namelijk belangrijk dat je naast de lessen iets anders kan leren in een plezierige, ongedwongen sfeer. Ook voor het schooljaar 2020-2021 is er...