11
juni
2014

Leerlingen vestigen wereldrecord !!!

Zo’n 275 leerlingen uit de derde klassen hebben vrijdag 6 juni meegedaan aan de wereldrecordpoging reanimeren en defibrilleren. Met in totaal 3242 leerlingen uit het hele land hebben zij een half uur lang hartmassage en beademing toegepast en een AED gebruikt. Het oude wereldrecord stond op 2109 personen.

De leerlingen waren, samen met 25 collega’s, in het Gelredome in Arnhem op uitnodiging van de Hartstichting, die dit jaar haar 50-jarig jubileum viert. Er was een muzikaal programma met o.a. Sharon Doorson en DJ Bassanova. Voor de recordpoging was er een warming-up onder leiding van turner Yuri van Gelder.

Met deze recordpoging wil de Hartstichting aandacht vragen voor het belang van reanimatieonderwijs op middelbare scholen. Hoe meer mensen kunnen reanimeren, hoe meer mensen met een hartstilstand kunnen overleven. Op www.6juni.nl kan iedereen die het reanimatieonderwijs belangrijk vindt, een petitie ondertekenen. De school die op 15 juni de meeste handtekeningen heeft geleverd, wint vijf reanimatiepoppen, vijf AED’s en een daverend feest. Dus: klik even door als je het belangrijk vindt en hopelijk winnen we die prachtige prijs.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Gratis Microsoft office voor leerlingen
Doordat alle leerlingen via school een Office 365 account hebben, kunnen we jullie ook een gratis installatie van het Office 2013 pakket op maximaal vijf (!) vaste computers aanbieden. We hebben in een korte handleiding beschreven wat je...