29
maart
2016

Leerlingen Stellingwerf College op culturele excursie Rotterdam

Op vrijdag 18 maart zijn de Mavo 4, Havo 4 en de leerlingen van 5 en 6 VWO met tekenen in het pakket, in twee bussen naar Rotterdam gereden. De dag was gevuld met diverse kunstzinnige activiteiten en excursies, voor twee groepen in een ochtend- (architectuur) en een middagprogramma (kunst en mode) verdeeld.

Zo bezochten de Mavo 4 en Havo 4 leerlingen in de ochtend onder meer de Markthal, de beroemde Kubuswoningen en de Kop van Zuid en gingen de Havo 5 en VWO 5 en 6 leerlingen naar het complex Justus van Effen, Oud Spangen en de Kiefhoek. De rondleidingen werden verzorgd door professionele gidsen die enthousiast en met veel verstand van zaken spraken over de moderne architectuur in Rotterdam. Een gids gaf de rondleiding aan de hand van het VWO examenthema van dit jaar “engagement” en besprak daarom specifiek de sociale aspecten van de woningbouw in het midden van de vorige eeuw.

In de middag stond voor de Mavo 4 en Havo 4 leerlingen een bezoek aan het huis Sonneveld en het tijdelijk modemuseum op het programma. De VWO5 leerlingen kregen een rondleiding in het museum Boymans van Beuningen waar een gids hen vertelde over beelden en schilderijen van moderne kunststromingen zoals het impressionisme en expressionisme.
De overige leerlingen hebben zelfstandig de collectie van het museum Boymans bekeken. Het groepje VWO6 heeft als gehele groep een beeldanalyse gemaakt van een aantal schilderijen uit de collectie van het museum.
 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Atheneum leerlingen vertegenwoordigen het Stellingwerf College
Maandag 14 maart hebben zeven leerlingen uit atheneum 4-, 5- en 6-plus in Rotterdam het Stellingwerf College vertegenwoordigd bij de bekendmaking en uitreiking van de Inktaapprijs Deze prijs kent de grootste jury van...