09
december
2016

Leerlingen Stellingwerf College gaan op excursie naar het gemeentehuis

Deze week zijn de 2e klassen basis/kader en de 3e klassen basis/kader/mavo op excursie naar het gemeentehuis geweest. Ze kregen daar een programma aangeboden van de gemeente Ooststellingwerf in samenwerking met Prodemos voor het vak maatschappijleer/mens & maatschappij.

De derde klassen speelden een raadsvergadering na met daarin het onderwerp: ‘vuurwerkverbod’. De groepen werden ingedeeld in verschillende politieke partijen die hun standpunten moesten verdedigen en beargumenteren.

De tweede klassen speelden een spel waarin ze de regels voor de gemeente moesten gaan bepalen. Het maken van compromissen en het houden van een betoog was onderdeel van dit programma.

Het gebeuren speelde zich af in de raadszaal.

De burgemeester heeft elke klas persoonlijk toegesproken en er waren een paar raadsleden aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook konden zij de leerlingen bijstaan in het bedenken van de argumenten en het houden van een betoog.

We kunnen terugkijken op een succesvolle week. De leerlingen kregen een goed beeld van de besluitvorming op gemeentelijk niveau.

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Duitse leerlingen doen mondeling examen Nederlands in Oosterwolde
Op 9, 10 en 11 november waren studenten  uit Aurich bij ons op bezoek voor hun mondeling examen Nederlands. Dit uitwisselingsproject is ongeveer 15 jaar geleden opgezet en is nog steeds succesvol. In maart gaan de Havo 5 en Vwo 6 leerlingen...