29
maart
2018

Leerlingen Stellingwerf College exposeren in Culturele Hoofdstad Leeuwarden

In Schouwburg De Harmonie Leeuwarden zijn momenteel kunstwerken te bewonderen van Dagmar Gorter, Daan Miedema, Mees Vries en Manon ten Hoor. Het werk van deze vier leerlingen is uitgekozen om onze school te kunnen vertegenwoordigen op de Expositie ‘Verbinding’. Acht Friese “pompeblêd” scholen hebben hun beste beeldend werk ingestuurd. Alle werkstukken zijn te vangen onder het thema ‘Verbinding’ of ‘Mienskip’ Dit is tevens het thema van ‘Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018’.

De officiële opening van de expositie werd verricht door Oeds Westerhof, directeur Stichting Europese Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018. Schoolband ‘De Dyk’ van Piter Jelles en steltlopers van de Burgemeester Harmsmaschool zorgden voor een feestelijk ontvangst.

Afgelopen woensdagmiddag 28 maart hebben onze leerlingen hun werk gepresenteerd aan een jury. Ze kregen met een korte pitch de gelegenheid hun werk toe te lichten.

Bij de prijsuitreiking bleek dat Dagmar derde en Mees tweede zijn geworden! Een knappe prestatie gezien de grote hoeveelheid ingezonden werk en de hoge kwaliteit er van.

De expositie in De Harmonie is te bezichtigen tot en met donderdag 12 april. Op de expositie is zowel twee- als driedimensionaal werk te zien.                                     

Dit bericht delen? Vooral doen!
AED Stellingwerf College 24/7 beschikbaar
Aan de buitenzijde van het gebouwtje van de Turfroute aan de Quadoelenweg hangt sinds kort een AED. Dankzij bijdragen van de gemeente Ooststellingwerf, de Hartstichting en Oosterwolde Promotion kon het Stellingwerf College deze AED aanschaffen en...