03
maart
2017

Leerling van het Stellingwerf College is de beste lasser van Noord Nederland.

Ruben Hofsté uit K4P heeft 28 februari de kampioenstitel beste lasser van Noord Nederland behaald. Met 47 van de 48 punten te behalen punten was dit resultaat een historische. Het Nederlands lasinstituut heeft in de historie nog nooit zoveel punten gegeven in de voorronde. Ruben mag zich het komende jaar de beste lasser van Friesland, Groningen en Drenthe noemen. Eind maart mag Ruben de drie noordelijke provincies op het nationale kampioenschap vertegenwoordigen.

Iedere school mocht twee leerlingen meenemen. Sander Janssen was de tweede leerling die we hadden meegenomen naar Delfzijl. Sander is met genoeg punten geslaagd en heeft voldoende punten voor het NIL lasexamen. Leerlingen die het NIL examen met een voldoende afleggen krijgen een Europees gecertificeerd diploma. Het is vergelijkbaar met het Cambridge certificaat dat we kennen voor de excellente VWO leerlingen op onze school.

Onze PIE afdeling heeft 9 van deze excellente toppers.

Ruben is de middelste op de foto, de andere jongens zijn leerlingen van andere scholen.Ruben is de middelste op de foto, de andere jongens zijn leerlingen van andere scholen.Ruben is de middelste op de foto, de andere jongens zijn leerlingen van andere scholen.

Update 3 april 2017
Vrijdag 31 maart heeft Ruben Hofsté leerling van K4P, Noord-Nederland vertegenwoordigd op de Nederlandse laskampioenschappen

In detail werd de laswedstrijd onder toezicht van zijn docent Robbert Siemonsma  als persoonlijk topsport coach voorbereid. Strategieën werden op de heenreis in de auto besproken. Welke lasnaad las je bijvoorbeeld als eerste, tweede. Wat doet de zwaartekracht met de las? Op welke waarde stel je de spanning en de stroomsterkte af op het lasapparaat? 

 Ruben deed mee in de categorie MAG lassen er waren nog 7 andere deelnemers. Ruben heeft niet de eerste plek behaald maar hij heeft het keurig gedaan. Zijn concurrenten waren allemaal leerlingen vanuit de praktijkopleiding lassen. Deze leerlingen waren wat ouder en hebben meer ervaring met lassen.

Het feit is dat Ruben zich mag rekenen tot de beste 7 lassers van Nederland!

Dit bericht delen? Vooral doen!
Levendig Verkiezingsdebat in gewone taal tussen politici en jongeren Stellingwerf College
Den Haag, 28 februari 2017 – Kamerlid Rinie van der Zanden (PvdD) heeft maandagavond 27 februari de prijs voor de Meest Duidelijke Politicus ontvangen uit handen van jurylid en Taalambassadeur Tineke Leijten. In totaal zeven politici van...