15
maart
2016

Leerling Stellingwerf College winnaar bij Beroepenwedstrijd

Afgelopen donderdag en vrijdag, 10 en 11 maart, waren de jaarlijks terugkomende beroepenwedstrijden bij Bouwmensen in Leeuwarden. Leerlingen van alle VMBO scholen in Friesland strijden dan om de titel beste timmerman / vrouw en beste metselaar. Geart Mulder (K3b) en Marten Brak (B3b) vertegenwoordigden onze school bij het timmeren. De opdracht was een tuinbank voorzien van wiel en draagarmen zodat deze gemakkelijk verplaatst kan worden. Het was een prachtig werkstuk waarbij de individuele technische vaardigheden een belangrijke rol speelden, maar misschien was de samenwerking tussen de twee timmerlieden nog wel belangrijker. Ondanks het mooie eindresultaat vielen de jongens helaas niet in de prijzen.

Anders was dit bij Nico van Selm (B3b). Hij moest een vrij gecompliceerd werkstuk metselen waarbij een juiste maatverdeling heel belangrijk is. Het lukte Nico allemaal. Een prachtige rollaag, keurig gemetselde scheggen (schuine stenen) en een perfect plateau aan de voorzijde. Dit resulteerde in een eerste prijs. Hij mag zich de beste metselleerling van Friesland noemen.

Door deze prestatie heeft hij zich gekwalificeerd voor de finale van het 64e NK Metselen. Het evenement is van 12 t/m 15 april en wordt dit jaar gehouden bij het Woonwijkcentrum Holdert in Emmen. De finalisten zullen daar een blijvend werkstuk metselen. De prijsuitreiking zal de laatste dag gedaan worden door de Commissaris van de Koningin in Drenthe.

Juist op een moment dat de bouw fors aantrekt en de vraag naar vakmensen verder groeit zijn wij als afdeling BWI en als Stellingwerf College trots om onze leerlingen te mogen opleiden.

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Atheneum leerlingen vertegenwoordigen het Stellingwerf College
Maandag 14 maart hebben zeven leerlingen uit atheneum 4-, 5- en 6-plus in Rotterdam het Stellingwerf College vertegenwoordigd bij de bekendmaking en uitreiking van de Inktaapprijs Deze prijs kent de grootste jury van...