10
april
2019

Laswedstrijd

Woensdag 10 april zijn Jelmer van Houten B4P en Robbert Siemonsma naar de haven van Rotterdam gereisd om mee te doen aan de Nederlandse kampioenschappen lassen. In totaal mochten 13 leerlingen uit heel Nederland meedoen aan de kampioenschappen MAG lassen. De wedstrijd vond plaats in een bijzondere omgeving namelijk de RDM werf van Rotterdam. Een boeiende en inspirerende omgeving voor techniek liefhebbers.

Jelmer heeft het Stellingwerf College super vertegenwoordigd en uiteindelijk is hij vierde geworden en kreeg vanwege deze prestatie een plaats op het podium. De prestatie is uitzonderlijk te noemen mede omdat de winnaar al meerdere keren had meegedaan aan de wedstrijd. Jelmer was de jongste deelnemer met veel potentie. Een vaste hand met een goede oog hand coördinatie.

Robbert Siemonsma had hierin een coachende rol. Afgelopen periode heeft hij veel vrije tijd in de begeleiding van Jelmer gestoken. Die extra tijd is beloond. School is trots op de prestatie van Jelmer.

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Presentatie-avond Profielwerkstuk
Dinsdagavond 9 april presenteerden 60 derdejaars van de afdeling Mavo hun sectorwerkstuk aan de ouders. De onderwerpen waren zeer uiteenlopend van ‘Een aardappelkanon bouwen’ en 'De dag van een stewardess’ tot een 'Het...