05
juni
2012

Komst leerlingen uit Aurich

Van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 november hebben we op school voor alweer de twaalfde keer een groep van 26 leerlingen uit Aurich (D) te gast. Het zijn leerlingen van de voorexamenklas en examenklas van het gymnasium van de IGS Aurich - West.

Zoals bekend, neemt de sectie Duits sinds 11 jaar het schoolexamen spreekvaardigheid af in Duitsland. In het stadje Aurich moeten onze leerlingen HAVO 5 en atheneum 6 een aantal gesprekken voeren met middenstanders, politie, VVV, bankpersoneel, leraren en vele anderen. Deze mensen beoordelen onze leerlingen op hun gespreksvaardigheid Duits. Daarnaast is er een groep van maximaal 26 leerlingen gedurende twee dagen te gast in Aurich.

Als tegenprestatie ontvangen wij een groep leerlingen en twee docenten van onze partnerschool. Gedurende de dagen in Oosterwolde is er ook een mondeling Nederlands in het dorp. Verder is er lesbezoek, debat, museum, bowlen, stad Groningen en nog veel meer in het programma opgenomen.

De leerlingen die betrokken zijn bij deze uitwisseling zullen op woensdag en vrijdag een aantal lessen missen. Donderdag is er tussen 11.00 en 12.15 uur een debat tussen onze debatgroep en de leerlingen uit Aurich.

De groep uit Aurich zal vast niet onopgemerkt blijven!

Dit bericht delen? Vooral doen!
Interview NOS
In het kader van de aangescherpte exameneisen bezocht een verslaggever van het NOS radio journaal onze school om te onderzoeken wat het Stellingwerf College doet om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het komende examen....