03
december
2018

Jonge denker des Vaderlands uit Ooststellingwerf

Thessa Fennema, leerling vwo van het Stellingwerf College, is één van de zes leerlingen in Nederland die voor een jaar is benoemd tot ‘Jonge Denker des Vaderlands’. Zij heeft een filosofische column geschreven over perfectionisme, het ontstaan van kleinzerigheid en ons wereldbeeld. Bovendien heeft zij een ondersteunend filmpje gemaakt waarin een arts het onderwerp beschouwt vanuit een ziektebeeld.

Dinsdag 27 november verdedigde zij in Amsterdam haar bijdrage ten overstaan van journalisten van het dagblad Trouw en vertegenwoordigers van de uitgever Lemniscaat en de organisatie. Zij stelden de ‘Jonge Denkers’ kritische vragen over hun bijdrage. Thessa schrijft in haar column ‘Van de daken’ (goed gekozen in deze Sinterklaastijd) dat de samenleving wel erg gevoelig is geworden voor oordelen van anderen. Met de nodige zelfspot nodigt zij haar gehoor uit om een oordeel over haar te hebben. Zij voegt daarmee de daad bij het woord en waarschuwt voor al te krampachtig taalgebruik om te voorkomen dat iemand zich miskend voelt. Na afloop waren de vragenstellers zeer complimenteus over de bijdrage van Thessa. De Jonge Denkers worden in ieder geval uitgenodigd voor de Nacht van de Filosofie.

 

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Leerlingen uit brugklas ontvangen Spark of the Month- award
Anke Hoekstra, Dieuwke Dijk, Hanne Bouma en Femke van Hunen uit V1L hebben afgelopen donderdag 29 november uit de handen van de voorzitter van Circulair Friesland de Spark of the Month- award ontvangen. Hun ontworpen insectenhotel, in de...