23
mei
2013

Informatie over de werkweken 2013

Afgelopen week hebben 250 leerlingen samen met 33 begeleiders van onze school genoten van een werkweek op diverse locaties in het buitenland. Het is prachtig om leerlingen op deze wijze kennis te laten maken met  Barcelona, Istanbul, Krakau, Londen Parijs, Rome of Schotland. De school is er trots op om een dergelijk aanbod (nog) te kunnen doen.

De werkweek-berichten die we de afgelopen week en na afloop hebben ontvangen zijn over het geheel dan ook positief: leuke groepen, mooie programma´s en een goede sfeer.

In één werkweek verliep het even anders. Een kleine groep leerlingen werd in Barcelona aangehouden door de politie op verdenking van de aanschaf van wiet en gebruik ter plekke. Dat bleek niet het geval te zijn en is gelukkig met een sisser afgelopen. Uiteraard zijn de ouders van betrokken leerlingen direct op de hoogte gesteld.

Daarmee was de kous zo goed als af, dachten wij. Maar de consequenties van een dergelijk incident gaan verder, hebben invloed op de beeldvorming van deze werkweek en de school. Via de sociale media zijn namelijk heel veel verhalen de wereld in geslingerd, verhalen waarbij fantasie en werkelijkheid door elkaar worden gehaald. Een bijzonder vervelend gevolg van de digitale mogelijkheden.

Eerlijk gezegd ben ik overdonderd door deze verspreiding van allerlei verhalen en de aanhoudende geruchtenstroom. Ik vind het daarom verstandig om de juiste informatie met u te delen.

Hennie Broers,
directeur Stellingwerf College
23 mei 2013

Dit bericht delen? Vooral doen!
Stellingwerf College via achterdeur op weg naar het Lagerhuis
Maandag 11 maart deed de debatgroep van het Stellingwerf College mee aan de provinciale voorronde van de debatwedstrijd tussen VO-scholen Op weg naar het Lagerhuis van de VARA. De winnaar van de landelijke finale mag op kosten van de VARA naar...