13
december
2019

Het Stellingwerf College kleurt paars!

Oosterwolde - vrijdag 13 december.

De bel van de pauze gaat en je merkt aan alles dat er een andere sfeer in de school hangt. Er wordt muziek gedraaid, er hangen vlaggetjes door de school, docenten dragen paarse kleding, het lijkt wel alsof er feest is! Langzaam loop je met klasgenoten mee richting de kantine en je ziet nog meer versieringen, mensen met paars geverfde haren en paars gelakte nagels. En dan zie je de regenboogvlag hangen en herinner je het je: het is Paarse vrijdag!

Net als ruim 1000 andere scholen in Nederland heeft ook het Stellingwerf College stilgestaan bij Paarse vrijdag. Door paarse kleding te dragen kon iedereen op het Stellingwerf College zijn solidariteit tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Dit initiatief, dat is overgewaaid uit Amerika, wordt gedragen door het GSA (Gay-Straight Alliances) en homobelangenorganisatie COC. Ook op het Stellingwerf College heeft een enthousiaste GSA-groep (leerlingen die vinden dat iedereen moet kunnen zijn wie ze zijn) door middel van feestelijke activiteiten bijgedragen aan deze tiende editie waarbij diversiteit wordt gevierd.

Leerlingen uit het derde jaar kregen de voorstelling Homonologen te zien. Deze directe, grappige en soms intense voorstelling maakte onderling veel gespreksstof los bij de leerlingen. Het was dan ook mooi om te zien welke dialogen er ontstonden bij de workshops die aansluitend volgden omtrent het onderwerp diversiteit. In januari zullen ook de groepen uit basis en kader zowel de voorstelling als de workshops te zien krijgen.

We kunnen terugkijken op een mooie dag waarbij we stil hebben gestaan bij een belangrijk thema. Ongeacht seksuele voorkeur of achtergrond, iedereen verdient een veilige sfeer op school.

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Uitnodiging kerstmarkt 2019
Vrijdagochtend 20 december houdt het Stellingwerf College de traditionele kerstmarkt. Naast de gebruikelijke kraampjes en activiteiten is er dit jaar ook weer een sponsorloop. De kerstsfeer staat centraal, maar sport, muziek en andere bezigheden...