04
november
2016

Het paard van Troje op het Stellingwerf College

Donderdag 3 en vrijdag 4 november stond het Stellingwerf College, volgens de traditie, in het teken van dans en muziek van het Jeugd Dans Theater uit Wijchen. Tien brugklassen, tientallen hulpouders, onder- én bovenbouwleerlingen uit alle geledingen en natuurlijk alle brugklasmentoren, conciërges en andere personeelsleden waren in touw bij het dansproject voor de brugklassers. Ruim 600 belangstellenden uit heel Ooststellingwerf en daarbuiten hebben deze twee dagen de voorstelling ‘Het paard van Troje’ van Homerus gezien, een van de bekendste verhalen uit  de Griekse mythologie.

Het verhaal vertelt hoe belegerende Grieken erin slaagden om Troje binnen te dringen door zich te verstoppen in een reusachtig houten paard, dat door de nietsvermoedende inwoners van Troje binnen de stadsmuren werd gehaald. Dit werd hun eigen ondergang.

In anderhalf uur tijd werden onder de professionele leiding van de mensen van het Jeugd Dans Theater de dansen ingestudeerd en met de hulp van vakdocenten tekenen, CKV, Zorg en Welzijn, Bouw Wonen en Interieur, leerlingen uit de bovenbouw en hulpouders werd er aan het decor, de kostuums en de grime gewerkt.

Het resultaat is beide avonden een prachtige voorstelling geworden voor ouders,  broertjes en zusjes, oma’s en opa’s  en het personeel van de school, in de mooie amfitheateraula van de school.  De leerlingen dansten in zelfgemaakte kostuums, die ook diezelfde middag in elkaar gezet zijn.

Beide avonden waren een ontzettend succes. Een veelgehoorde reactie was dat het bijna niet voor te stellen is dat er in zo’n korte tijd zoiets groots kan worden neergezet. De leerlingen hebben een onvergetelijke dag gehad.

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Leerlingen ontwikkelen nieuwe snack
De afgelopen periode zijn alle O&O-leerlingen uit de tweede klassen bezig geweest een nieuw product te ontwikkelen voor VHC Actifood B.V.. Afgelopen week hebben ze hun product voor een jury gepresenteerd. Maite de Groot, Britt...