19
februari
2018

Grote muziekavond 2018

Vrijdag 16 februari was de jaarlijkse muziekavond op het Stellingwerf College. De leerlingen zorgden voor een liederenkeuze die een intieme kleinkunstsfeer ademde. Hoewel er vooraf geen thema voor de avond was, bleek dat de liefde in al zijn verschijningsvormen werd bezongen. De verovering, de onmogelijke liefde, de bedreven liefde, de uitgedoofde liefde en natuurlijk ook het liefdesverdriet.

Na een voorproefje van het musicalkoor, dat op 15 en 16 maart optreedt in de schoolmusical Snorro, een humoristische versie van de oude tv-serie Zorro, waren er veel nummers te horen van soloartiesten. Jorens Kramer uit de brugklas bleek een goede beatboxer te zijn, Evert Brans (havo 2) een trompettist met een helder geluid, en Fen Yi Klaassen, Marie de Vos (beiden vwo 3) en Sanne van der Meer (havo 4) talentvolle pianisten met ieder hun eigen pianoklank. Tussendoor was er een fraaie dans-act van Xin-Du Hendriks (havo 3) en Frieda Manukjan (mavo 3) waarin diepgang in het leven met veel expressie werd nagejaagd. Jennifer Slager (kader 2) zong de noodkreet Where are you now? in een nummer van Alan Walker. Nena Veenstra begeleidde zichzelf op gitaar in het melancholieke Sick of losing soulmates en wist de juiste sfeer te treffen. Indrukwekkend was ook het optreden van Jasper van der Meer, die zichzelf begeleidend op piano zijn vertolking van Are you happy? opdroeg aan zijn vriend Richard Eijbergen, die vorig jaar zijn havodiploma haalde op het Stellingwerf College, maar vlak voor kerst zijn leven beëindigde. Marret van der Wijk (vwo 4) speelde de prachtige Phantasie no.3 van Mozart, een moeilijk stuk van de geniale en wispelturige componist uit de 18e eeuw. Een heel andere sfeer bracht Blessing Obasi (havo 2), de Nigeriaanse die een prachtige gospel zong, begeleid door haar broer Destiny (brugklas). Al snel bleek dat Blessing is gezegend met een fantastische stem. Er waren ook drie bands. Voor de pauze Runnin’ Blue met drie heerlijke rauwe nummers van de Cranberries en de Red Hot Chili Peppers en na de pauze De Stille Hints met populaire popmuziek van George Ezra, Caro Emerald en Abba. De avond werd afgesloten door L. Lende, de groep uit Elsloo, die hun laatste nummer ook opdroeg aan Richard Eijbergen. Muziekdocent Jouke Faber en floormanager Michel Mulder konden terugzien op een kwalitatief hoogstaande avond.

Dit bericht delen? Vooral doen!
Excursie Luik H5 en A5
Op 9 en 10 februari gingen een groep leerlingen uit H5 en A5 met Frans in hun vakkenpakket op excursie naar Luik. De excursie was een groot succes