03
februari
2017

Grote muziekavond 2017

Ieder jaar kunnen leerlingen van het Stellingwerf College hun muzikale kunsten ten gehore brengen tijdens de grote muziekavond. Ooit was deze avond bedoeld voor iedereen die in staat was om een muziekinstrument vast te houden of enigszins melodieus te zingen. Meedoen was belangrijker dan muzikaal zijn.

Afgelopen vrijdag bleek dat die tijden zijn veranderd. Voor deze avond wordt een heuse auditie georganiseerd. Als je voor een zaal met publiek wilt optreden, dan is het fijn als je ook wat kunt laten horen (en zien). Opvallend was dat er dit keer veel pianisten in het gezelschap waren. Ruben Duym opende met de Primavera (de lente) van Einaudi, Marret van der Wijk  gaf een mooie interpretatie van In the name of Love van dj Martin Garrix, Ruben Boer speelde een gevoelige River flows in you en Bernard van het Klooster vertolkte The Meadow van prijzencomponist Alexandre Desplat. Ook als begeleidend instrument werd de piano twee keer ingezet: Rinske Oost begeleide haar zus Lottie in het mooi uitgevoerde Unfaithful van Rihanna en Tim Gorter ondersteunde Harma de Vries, die de stem van Demi Lovato in Nightingale deed verbleken.

Nena Veenstra had vooral een melancholiek repertoire met titels als Let Go, Huilend naar de Club en Goner. Haar broer Sil bediende het slagwerk.

De samenwerking met Kunst en Coo was ook weer hoorbaar via het trio Drumbeats, bestaande uit Ruben Duym, Imme Huitema en Martijn Keuning. Zij lieten horen hoe je met drie marimba’s en daarna met drie drumstellen geweldig mooie en strakke muziek kunt maken. Daarvoor moet je goed op elkaar zijn ingespeeld en dat waren deze heren.

Ruben was nog een keer te horen met vier oud-leerlingen (Nick, Marissa, Jordy en Wietse) in een vierluik door de muzikale popgeschiedenis: Hocus Pocus van Focus, Dani California (Red Hot Chili Peppers), Zombie (Cranberries) en Girl (Anouk) werden zeer geloofwaardig gebracht.

De avond werd afgesloten door achtereenvolgens de groepen De Stille Hints (Lisa Rozenberg, Femke Bruining, Gijs Wesselo en Ruben Boersma) met Renegades van X ambassadors en L. Lende (Lynn en Zeb Knoef, Luna vd Berg, Shannon Betten, Jari Gorter, Ylja Hulzinga en Lia Menken) met Ruby van de Kaiserchiefs en That’s not my name van TingTings, stuk voor stuk nummers die in je hoofd blijven hangen. Het publiek keerde zeer tevreden huiswaarts.

 

Dit bericht delen? Vooral doen!
Leerlingen zorg en welzijn maken bloemstukjes in Stellinghaven
Dinsdagmiddag 24 januari zijn de leerlingen van de 3e klas, zorg en welzijn, naar Stellinghaven geweest. Bij dit bezoek gingen zij, samen met de bewoners, bloemstukjes maken. Het was een zeer geslaagde middag. Het was erg bijzonder om te zien hoe...