23
januari
2018

Girlsday 2018 Stellingwerf College

Girlsday is een jaarlijks landelijk evenement waarbij vele bedrijven en organisaties in het hele land meisjes in de leeftijd van 10 tot 15 jaar verwelkomen om hen te laten ervaren hoe leuk en interessant werken in bèta, techniek en ICT kan zijn.

Ook het Stellingwerf College doet elk jaar schoolbreed mee. Meisjes van basis tot vwo uit eerste en tweede klassen hebben de afgelopen jaren kunnen kijken bij het project van de N381. Hierbij werd een presentatie gegeven van de werkzaamheden en een rondleiding op de werkplaatsen.

Vorig jaar hadden we weer dezelfde opgaveprocedure gevolgd, de leerlingen konden zich via intekenlijsten opgeven. Echter, in korte tijd hadden we al 125 aanmeldingen. De externe stichting die de plaatsing bij bedrijven verzorgt kon dit grote aantal meisjes niet plaatsen.

Onze school vond dat we dit evenement niet voorbij konden laten gaan. Zeker ook gezien het grote enthousiasme van deze meisjes. Wij vinden het uitermate belangrijk dat meisjes in de gelegenheid gesteld worden kennis te laten maken met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. 

Afgelopen dinsdag en donderdag zijn 80 meisjes uit de tweede klassen VMBO, Havo en VWO naar verschillende technische bedrijven in Oosterwolde geweest. De participerende bedrijven waren de Haan b.v. Installatietechniek, Spits, JB Besturingstechniek en Buiteveld aannemings- en bouwbedrijf.

Met veel enthousiasme werden leerlingen rondgeleid in de bedrijven en konden ze enkele workshops volgen.

Vanwege het grote succes wordt de girlsday volgend jaar weer georganiseerd in Oosterwolde!

Dit bericht delen? Vooral doen!
Leerzame workshop voor K4M
Op 22 januari heeft K4M van de vmbo-opleiding Media, Vormgeving & ICT een workshop Sign gevolg bij Catch Totaal belettering in Oosterwolde. Dit was een leerzame middag voor de leerlingen die het Keuzedeel Sign hebben gekozen. De...