20
november
2019

GEObattle op het Stellingwerf College

Ook dit jaar mochten we weer teams ontvangen van de verschillende basisscholen in de regio. Ditmaal waren het maar liefst twaalf teams van elf verschillende scholen die elkaar bestreden op het gebied van aardrijkskunde. Ze gingen de strijd met elkaar aan in zes verschillende battles waarbij leerlingen aan de hand van een verhaal moesten raden welk land of aardrijkskundig fenomeen ze waren, ze vragen moesten beantwoorden over het waterschap, aan de hand van foto’s zes landen in Europa moesten herkennen en zo nog een aantal aardrijkskundige vaardigheden moesten laten zien. Naast de zes battles hebben ook alle teams een inrichting voor een evenemententerrein gemaakt.

De winaar van de battle en de winnaar van het ontwerp waren dit jaar dezelfde school, BS De Laweij uit Haulerwijk. Zij werden dan ook de overall winnaar. Het team ging met een stapel atlassen als prijzen terug naar school. Maar wonnen ook een excursie voor heel groep 8.

Dit bericht delen? Vooral doen!
GIRLSDAY 2019
Op 14 november jl. werd door het Stellingwerf College de tweede Girlsday georganiseerd. Meisjes van Basis tot VWO-verrijkt uit de tweede klassen gaan op deze Girlsday naar bedrijven in en rond Oosterwolde om de techniek zelf te kunnen ervaren....